Bloesemtherapie

Bach bloesems.

“Gezondheid is onze erfenis, ons recht. Het is de complete en totale vereniging tussen ziel, geest en lichaam. Dit is geen ver verwijderd ideaal of moeilijk te bereiken, maar zo eenvoudig en natuurlijk dat velen van ons het verwaarlozen.”

Dr. Edward Bach

Bach bloesems zijn energetische essenties die uit bloemen worden verkregen en die zijn gericht op het balanceren van onze emoties, gevoelens en gedachten.
Het was Dr. Edward Bach, een Engelse arts, die in de jaren 1920 en 1930 negatieve mentale en emotionele toestanden ontdekte en voor ieder daarvan een bloemenessentie, flower remedies, creëerde.
Er zijn 38 bloemessences, ieder aangewezen voor specifieke emotionele en mentale toestanden zoals: angst, ontmoediging, overmatige zorgen, ongerustheid, vermoeidheid, opwinding, ongeduld, woede, pijn, geen nee kunnen zeggen enz.

 

Hoe werken Bach bloesems?

Net als andere natuurlijke therapieën heeft Bach-bloesem zijn effect op de persoon, niet op de ziekte; Dus op de oorzaak en niet op het effect.
De bloemen worden niet direct gebruikt voor lichamelijke klachten, maar voor zorgen, geïrriteerdheid, uitzichtloosheid, enz. Ze behandelen specifiek de emotionele of mentale toestand van de persoon. De therapie wordt toegepast op de kenmerken van elke persoonlijkheid en de gegeven mentale of emotionele toestand.
Het is niet nodig om lichamelijk ziek te zijn om te profiteren van Bach bloemen. Velen van ons doorlopen periodes van moeilijkheden en vermoeidheid, wanneer het negativisme kan opbloeien. Juist op deze momenten zijn de Bach bloesems fundamenteel en herstellen ze het evenwicht voordat er fysieke symptomen verschijnen.

Hebben Bach bloesems bijwerkingen of contra-indicaties?

De bloemenessenties zijn geen medicijnen, fytotherapie of homeopathie omdat ze niet worden geproduceerd op basis van het actieve plantenprincipe. Daarom hebben ze geen contra-indicaties.
Bloemblaadjes van Bach zijn volkomen veilig, hebben geen bijwerkingen en veroorzaken geen verslaving. De verrichtingen zijn zachtaardig en kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijden, van pasgeborenen tot ouderen. Bach-bloemen zijn overigens zeer effectief bij baby’s én dieren.
Bach bloesem geneesmiddelen kunnen zelfs worden gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen, zowel allopathische als homeopathisch, omdat ze geen interactie hebben met medicijnen en geen enkele behandeling verstoren.
Maar pas op: Bachbloesems vervangen conventionele medische behandelingen niet.

Na een tweed controle kunnen wij eventueel de formules bijvullen met bloesems van California, Cerrado en/of Saint Germain voor een nog dieper werking.